Pěstování zeleniny je něco, co mě úplně uchvátilo. Víte proč? Protože v obchodě si sice zeleninu jednoduše koupíte, ale tato zelenina je chemicky upravená tak, že ani nevíte, co vlastně jíte. Navíc také je dovezena, a to má na kvalitu také určitý vliv. Zeleninu si člověk kupuje, nejen proto, že mu chutná, ale také proto, že chce jíst zdravě. Proto je ideální si zeleninu sám vypěstovat, samozřejmě pokud máte podmínky a chuť a vlastně také čas. Pokud nejste žádní zkušení zahradníci, tak to vůbec nevadí, můžete začít třeba s bylinkami. Ty jsou ideální pro začátečníky. Stačí je zalévat a užívat si je.
U zeleniny je to obdobné, jen to chce pár kroků navíc. Samozřejmě zalévání je samozřejmost. K tomu ještě plevání a hnojení. Také je potřeba ochraňovat zeleninu třeba před mšicemi, nebo také před slimáky. Vhodné je zeleninu pěstovat ve skleníku, tam se ji daří nejlépe. Začněte třeba s rajčaty, paprikami nebo okurkami. To je ideální pro začátečníky. Rajčata nemusíte mít nutně ve skleníku, mohou být také v květináči na balkóně, nebo já jsem je dříve pěstovala ve velkém kýblu od barvy . Také, mohou být zasazeny v záhonku. Hlavně je musíte mít na sluníčku, ale to určitě všichni víme.
Kdo jiný by zbarvil rajčátka, do krásné červené barvy, která vás nutí se zakousnout. Uvidíte, že není nic chutnějšího než vlastně vypěstované rajčátko. Navíc lépe chutná i z toho důvodu, řekla bych, že je tam ta vlastní přidaná hodnota, že jste se o něj hezky starali. Další lehce pěstovatelné dobroty jsou, řekla bych také – petržel, salát, papriky, okurky apod. Pokud nemáte dostatek prostoru pro pěstování, tak nezoufejte, zelenina, nebo hlavně bylinky, jsou opravdu lehce adaptabilní, tam kde je dáte. Musíte dodržet jen základní podmínky. Pro zeleninu je to právě dostatek sluníčka. Můžete mít bylinky v květináči na balkóně, nebo je dát na parapet. Nezapomeňte zalévat a hezky se o ně starat a občas otrhejte staré listy.